Helaas, dit pand is verkocht

3155 TM Maasland

Op markante locatie staat aan de Stationsstraat staat dit prachtige en imposante pand.

Op markante locatie aan de Stationsstraat staat dit prachtige en imposante pand. Dit herenhuis stamt uit 1912 en is een voormalige bovenmeesterswoning. Het pand staat aan een lommerrijke straat in de oude en gezellige kern van het dorp Maasland. Een dorp te midden van Midden Delfland op nog geen 10 km verwijderd van Haaglanden en aansluitend bij het Westland en ontsluitingswegen als de A4 en de A20 en 20 km van Rotterdam.

Qua afwerking heeft de tijd even stilgestaan, dat wil zeggen dat veel van de originele en authentieke details in dit herenhuis bewaard zijn gebleven. Denk hierbij aan de prachtige zwart marmeren schouwen, de en suite deuren op de begane grond en paneeldeuren met 9 ruitjes en bakelieten handgrepen.

De indeling van dit statige pand is als volgt:

- Begane grond -
Via de groene voortuin, met origineel decoratief smeedijzeren hekwerk, komt men aan bij de prachtige voordeur van de woning. Direct achter de voordeur is een half betegelde entree met art nouveau metrotegels en een mooie glazen gegraveerde toegangsdeur tussen entree en hal.

De hal biedt middels de originele paneeldeuren toegang tot de toiletruimte, woon- en eetkamer, kelder en de keuken en er is een trapopgang naar de eerste verdieping.

In de woon-, eet- en tuinkamer ligt een hard gemaakte grenen lamelparketvloer. Ook zijn op deze verdieping twee prachtige authentieke schouwen te vinden, gemaakt van Noir de Mazy/Belgisch zwart marmer. Via de tuinkamer kan de tuin worden bereikt.

De keuken stamt uit de jaren ’50 en is aan de achterzijde gelegen. In de keuken bevinden zich de CV-ketel en de aan- en afvoer voor een wasmachine en vaatwasmachine.

- Tuin -
De tuin ligt bijna rondom de woning en is voorzien van grasstroken, borders, heesters, loofbomen, een grote eik en een treurbeuk . In de tuin is ook de stenen berging met pannendak gelegen en er is een achterom. Via de achterzijde kan de stenen garage worden bereikt (dit betreft een vrijstaande stenen garage, niet de garage die aan de woning is gebouwd). Die is uitgerust met elektra en een vliering en biedt ruimte voor 1 auto.

- Kelder –
De originele kelder is op stahoogte en is ideaal als extra bergruimte of wijnkelder.

- Eerste verdieping -
Deze verdieping telt maar liefst 3 slaapkamers, waarvan twee buitengewoon royaal zijn. Ook de beide slaapkamers zijn tevens voorzien van de originele schouwen en vaste kasten. De slaapkamer aan de achterzijde biedt toegang tot het fraaie balkon.

Op deze verdieping is ook de badkamer te vinden, die uitgerust is met een ligbad, tweede toilet en wastafel.

- Tweede verdieping -
Op de tweede verdieping is een grote zolderruimte die vrij is in te delen. Daarnaast bevindt zich hier ook een derde slaapkamer en een bergruimte.

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1912
- Woonoppervlakte ca. 176 m2
- Perceeloppervlakte is maar liefst 394 m2 eigen grond
- Gemeentelijk monument
- De meeste van de authentieke en karakteristieke eigenschappen zijn bewaard gebleven
- Vrijstaand en royaal

Deze tekst is met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de verstrekte informatie zijn wij in de regel in grote mate afhankelijk van derden. De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven

Sluit menu Dolphijn NVM Makelaardij