Nederlands Woning Waarde Instituut


Kwaliteitsgarantie

Het NWWI heeft objectieve en betrouwbare taxatieproducten ontwikkeld. Dolphijn NVM Makelaardij is aangesloten bij het NWWI en daarom werken wij met een gestandaardiseerde methode. Alle taxaties die wij uitvoeren worden in een centrale database geregistreerd. Het NWWI controleert zowel ons als taxateur als de taxaties zelf. Daarmee is de kwaliteit bij een taxatie met het NWWI-keurmerk gegarandeerd.


Toegangseisen

Om deel te nemen aan het NWWI moeten wij aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister - VastgoedCert of SCVM - en het lidmaatschap van onze brancheorganisatie VastgoedPro. Daarnaast heeft het NWWI een aantal aanvullende voorwaarden:

  • De taxateur moet in het bezit zijn van een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;

  • De taxateur gaat een persoonlijke relatie aan met het NWWI en moet de aansluitingsvoorwaarden accepteren en de aansluitingsovereenkomst ondertekenen;

  • De taxateur moet zijn kennisniveau continu op peil houden.

Kortom: door onze aansluiting bij het NWWI ben jij er als klant zeker van dat al onze taxatierapporten aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen!
 

Inhoud van het taxatierapport

In het taxatierapport vind je een volledig verslag van het getaxeerde object. Het rapport komt tot stand op basis van factoren als de grondoppervlakte, de inhoud, de ligging, de staat van onderhoud, de gebruiksmogelijkheden, de bestemming en meer. Het belangrijkste criterium? De marktsituatie.

Een taxatierapport is van belang bij aan- of verkoop, bij het verkrijgen of verhogen van een hypotheek en bij het verkrijgen van een Nationale Hypotheek Garantie.


Meer weten?

Wij komen gratis bij je langs! Stuur ons hier een berichtje, dan nemen wij contact op voor een
afspraak.

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven

Sluit menu Dolphijn NVM Makelaardij